Rødovre II - Skovlunde III: 6½ - 3½ 14. december 2003 Tilbage til forsiden

Børge Nielsen 1 - 0 Sissel Kærgaard
Jørgen Trærup 1 - 0 Simon Munk
John Vestergaard 1 - 0 Christian Bekker

Undertegnede var den første, som ankom til klubhuset uden at kunne komme ind. Et par minutter efter kørte en cyklist med cykelhjelm forbi klubben, og samme cyklist kom tilbage efter et par minutter. Det var holdlederen, som i sine egne tanker var kørt for langt og måtte vende om. Det næste mål var at komme ind i lokalet, og efter at Ernst havde lukket op, gik alarmen i gang. Dette skulle ikke være noget problem, og vi startede med at bære brætter og ure ned i lokalet. Der gik heller ikke lang tid før alarmen stoppede. Ernst var i sit es. Han havde allerede inden starten klaret to problemer, nemlig at finde klubben og tackle alarmen.
Skovlunde mødte op med 5-6 juniorspillere, som betød at gennemsnitsalderen for hele holdet lå omkring de 20 år. Flere forældre havde kørt de unge spillere til Rødovre.

1. brættet Johan, som spillede et passivt åbningsspil - angiveligt for at slå til, så snart modstanderen lavede den mindste fejl. Sådan skulle det ikke gå. Johan's modstander spillede solidt, og med et sikkert angreb på kongefløjen blev Johan presset tilbage, kunne ikke rokere og måtte til sidst opgive. Johan mente, at de fleste unge skakspillere fra Skovlunde burde være blevet hjemme og se julekalenderen.
2. brættet Zoran spillede et hurtigt parti og kom ud i et lige slutspil, og remis efter 23 træk var en kendsgerning.
3. brættet Arne var lidt heldig med at få remis. Modstanderen burde have afgjort partiet eller fået afgørende fordel i midtspillet. Som Arne selv udtrykte det: Jeg stod ad helvede til. Alligevel godt gået Arne, og remistilbudet tog modstanderen imod. ½-½
4. brættet Torben stod partiet igennem en smule bedre. Efter en megaafbytning med to tårne og dronning så det ud, som om Torben kunne hive pointet hjem ikke mindst i slutspillet, men med 4 bønder . S mod 4 bønder . L blev det sikre valgt. ½-½
5. brættet Ernst spillede et rimeligt parti, men hans modstander havde modtræk parat, hvilket forhindrede et afgørende angreb, og efter 45 træk opgav Ernst. 0-1.
6. brættet Børge spillede mod et af Skovlundes unge kvindelige talenter, og det blev et langt og opslidende parti. Børge vandt hurtigt en bonde ved slag på f7, og så røg modstanderens rokade. Herefter gik det roligt, men sikkert fremad. Med et solidt tårnslutspil fik Børge hevet pointet hjem. 1-0.
7. brættet Jørgen spillede også et godt parti, men hans modstander - som nok var den yngste spiller på Skovlundes hold - manglede skarpheden. Jørgen fik med sin løber fanget modstanderens dronning, som var placeret på samme diagonal som kongen. Med en dronning mindre fortsatte Jørgens modstander, og det kom bag på Jørgen. Som også manglede skarpheden. I en sådan situation skal der bare byttes af og slutspillet vil være vundet. I stedet endte partiet med, at modstanderens vinge faldt. 1-0.
8. brættet John Vestergaard var sikkerheden selv og spillede et langt og solidt parti på 52 træk, hvor modstanderen måtte opgive at rokere. Godt gået. 1-0.

Flemming