Nørrebro III - Damhus I: 4½ - 3½ 20. februar 2015 Tilbage til forsiden

Steens referat
Holdkoordinatorens kommentar

Resultaterne

Nørrebro III - Damhus 1 forv.
Michael Richard W. Olsen 1910 0 - 1 Jens Akhøj Nielsen 1859 0,43
Thor Dam 1814 1 - 0 Steen Schousboe 1822 0,51
Frode Greisen 1706 ½ - ½ Leif Jensen 1799 0,63
Morten Ree 1752 ½ - ½ Tonny Carlsen 1763 0,52
Kim Secher Andersen 1791 1 - 0 Bjørn Rasmussen 1771 0,47
Asger Sandal Jeppesen 1736 1 - 0 Ernst Mader Hansen 1540 0,25
Leif Jürgensen 1699 0 - 1 Johnny Andersen 1619 0,39
Jacob Steen Printzlau 1649 ½ - ½ Sten Bauers 1560 0,38
snit   1757 snit   1717 3,58
forventet   4,42 - 3,58

Steens Schousboe har sendt dette referat

Som berettet i FB vandt Damhus I de første fem kampe i årets holdturnering. Kun en enkelt storsejr og ikke noget at prale af; faktisk ikke engang nok til at holde ratingtallene, men alligevel ingen katastrofe.
I næstsidste runde mod Nørrebro gik den så ikke længere. Vi stillede med fire reserver og tabte 3,5 4,5. På førstebrættet vandt Jens A et langt og sejt parti, hvor han aldrig stod dårligt, men først fik gevinst i den sidste tidnød. Selv spillede jeg et OK parti på bræt 2, men kom desværre til at opgive i en lige stilling. Skandaløst! Leif J spillede åbningen slapt, men fik efterhånden en rigtig god stilling med merbonde. Efter tre timers spil kunne han forcere en løberafbytning, hvilket ville have givet ham to forbundne fribønder i overvægt i tårnslutspillet. Det så han desværre ikke, og lidt efter enedes man om remis. På bræt 4 spillede Tonny C remis; så vidt jeg ved var stillingen lige hele vejen igennem.
Bjørn R på bræt 5 blev med hvid stillet over for Dragevarianten i Siciliansk. Den kendte modstanderen bedst og Bjørn måtte ned efter lang tids kamp i dårlig stilling. På bræt 6 fik formand Ernst også ret snart en dårlig stilling, men han forsvarede sig næsten helt frem til sidste minut. På bræt 7 vandt Johnny A et rigtig godt parti, hvor han hele tiden stod behageligt. Efter eget udsagn måtte han satse til sidst for at vinde, og ganske rigtigt: modstanderen reagerede med en stor fejl og måtte hurtigt ned. På bræt 8 spillede Sten B et lige så fint parti. I tidnøden havde Sten løber og bonde i overvægt; modstanderen var faktisk helt færdig, men minsandten om han ikke fandt en lumpen pat! Altså remis.
Som det fremgår kunne resultatet lige så vel være faldet ud til vores fordel, men uanset hvad er vi ikke i nærheden af at vinde rækken eller leve op til vores ratingsnit. Som jeg har sagt før: de tal afspejler i bedste fald fordums styrke!

Steen S

Flemming Bruun (holdkoordinator) har sendt denne kommentar

Fantastiske reserver

Alle på 1. holdet kæmpede i torsdags for den spinkle chance for at komme blandt favoritterne til at rykke op. Desværre lykkedes det ikke denne gang. Overmagten var for stor, og det har sin forklaring, som jeg vist ikke behøver at nævne. Jeg vil gerne som holdkoordinator rette en speciel tak til de fire reserver, som mødte op så vi kunne være fuldtallige.
Det er prisværdigt, at de fire reserver Tonny Carlsen, Ernst, Johnny Andersen og Sten Bauers kunne stille op til trods for, at de nævnte 2 dage forinden om tirsdagen i vores klub havde spillet holdkamp på deres respektive hold. Det er virkelig godt gået.
Sluttelig vil jeg nævne, at der igen i år har været væsentlige problemer med at få kabalen til at gå op, da flere af vores top-reserver af forskellige årsager ikke har kunnet stille op.

Flemming