Leif Clausen er død, 83 år Tilbage til forsiden


Leif Clausen *1931-08-08 †2015-04-30

Leif kom til klubben i 1969, det er tre år før jeg startede. Dengang spillede vi i nogle selskabslokaler (Bybjerget) i en kælder på Valhøjs Allé. Vi sad i dybe læder-lænestole, husker jeg. Der var et værtshus lige i nærheden, hvor nogle senere på aftenen fejrede en sejr eller sørgede over et nederlag.
For mig var alting nyt, at spille med ur, kun ét parti pr. aften, at notere trækkene, ingen mulighed for at gøre et træk om. Det var Rødovre-mesterskabet 1972. Leifs søn, Kim, spillede også med og vandt 3. klasse. Det fremgår af mit ældste nr. af Interne Træk. Leif har formentlig også spillet med, men han er ikke nævnt. Sønnen var klart stærkere. Kim husker at have spillet mod mig (og vundet) i en turnering, måske vinterturningen. Kim forlod klubben få år senere, men Leif og jeg blev hængende. I 1973 spillede han i Vestvold på Rødovre 7 (!), dengang var der 26 hold med! Vi spillede længe på samme niveau, og jeg lærte ham at kende som en hyggelig fyr. I 1974-75 spillede vi begge på Rødovre 5 i holdturneringen. I 1976 var vi med i Gønge-turneringen i Præstø, hvor turen og frokosten på kroen var det væsentligste. Og vi har også spillet sommerskak sammen.
Ratingmæssigt kom han aldrig højt, men han hyggede sig med spillet og stillede trofast op til turneringerne. Han var holdleder for laveste hold og flittig referent, altid med selvudslettende kommentarer.
I mange år var han medlem af bestyrelsen og i en halvårs-periode efter Ejlerts død også fungerende formand. Han havde en veninde på Fyn i de sidste år. Jeg troede egentlig, at han flyttede derover, da han for nogle år siden meldte sig ud af klubben.

Bjørn


Leif spiller med i simultan mod Carsten Høi i 2008