Odysseus II - Damhus I: 6½ - 1½ 3. februar 2017 Tilbage til forsiden

Odysseus II - Damhus 1 forv.
Jens Juul Hornsgaard 2016 1 - 0 Benny Roland Petersen 1974 0,44
Claus B. Olsen 1993 1 - 0 Jens Akhøj Nielsen 1852 0,31
Morten Majlund Nielsen 1992 1 - 0 Birger Madsen 1851 0,31
Jesper Bruun 1929 1 - 0 Steen Schousboe 1781 0,3
Bent Bolvinkel Fischer 1843 1 - 0 Bjørn Rasmussen 1756 0,38
Thorlejf Meyer 1833 ½ - ½ Jørgen H. G. Hansen 1705 0,33
Lars Bo Kjerrumgaard 1825 1 - 0 Johnny W. Andersen 1636 0,25
Fabian Schiøler Würtz 1000 0 - 1 Gisli Hardarson 1575 0,98
snit   1804 snit   1766 3,30
forventet   4,70 - 3,30

Højt at flyve

Vores storsejr på 6-2 i fjerde runde betød at vi pludselig var i spidsen for et meget tæt felt: Damhus 18, Øbro II 17,5, Valby og Hvidovre 17, Odysseus 16,5 etc. Da vi på ingen måde kan stille hold til weekendkampene i divisionsturneringen var dette absolut ikke en ønskeposition. Om det var sådanne tanker som fyldte vores hoveder ved jeg ikke, men vi tabte i femte runde til Odysseus II med cifrene 6,5 - 1,5. Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst har fået så mange tæv.
Matchen fik et lidt usædvanligt forløb. Som så mange andre klubber starter Odysseus kl 19,00 og kl 17,50 blev jeg ringet op af Søren. Han var på ferie i Portugal, men var af sin smartphone blevet mindet om at han egentlig skulle spille holdskak. Meget smart, må man sige. Jeg opgav tanken om at finde en reserve så sent, men tyve minutter senere, da jeg var på vej ud ad døren, blev jeg ringet op af Formand Ernst, som for det første kunne fortælle at Morten havde meldt afbud på grund af sygdom og for det andet at han, Ernst, havde skaffet to reserver. Det var Gisli og Johnny som trådte til stort set uden varsel. Tak for det!
Det viste sig hurtigt at vi var overmatchede på de fleste brætter. Efter to timer gav Jens op. Han forklarede at han i en tabt stilling havde sat en kvalitet i slag. Selv blev jeg rullet efter et hvidt standardoffer på f7. Det gav straks tårn og to bønder for to lette, men det værste var at det hvide angreb ikke kunne pareres. Jeg fandt i hvert fald ikke noget.
Derfor havde jeg tid til at kigge på de øvrige partier. På dette tidspunkt førte Gisli med en officer, Jørgen og Bjørn manglede begge en bonde og Johnny manglede to. Birger havde hvid mod Stonewall i den danske udgave, dvs med den sorte løber på b7/a6. Hvid havde to tårne i den åbne c-linje, men der var ingen indbrudsfelter så længe de sorte løbere stod på b7 og d6. Heldigvis stod Benny fint på førstebrættet med merbonde og initiativ.
Efter godt tre timers spil stod Birger mere og mere betænkeligt. Bjørn og Jørgen kæmpede stædigt videre, mens Johnny stod helt ad H til. Da der resterede 38 minutter af spilletiden havde Benny 9 minutter, hans modstander 29. Gys! Nu gik det stærkt: Johnny gav op, Gisli satte sin modstander mat, Jørgen viklede af til et tårnslutspil med minusbonde. Han havde dårlig tid, men modstanderen kludrede og minsandten om det ikke endte remis. Bjørn havde vundet sin bonde tilbage og stod tilsyneladende fint, men pludselig gik det helt galt. Han ofrede damen og gav et par skakker, men slut og færdig.
På dette tidspunkt var det klart at Birger ville tabe. Han endte med at overskride, men i en helt tabt stilling. Med ti minutters spilletid tilbage havde Benny 47 sekunder, modstanderen over 9 minutter. Bennys modstander havde tidligere tilbudt remis med henblik på Bennys dårlige tid, men Benny afslog (han havde stor fordel, måske gevinststilling) og endte altså med at tabe. Da Benny overskred havde Odysseusmanden stadig mere end to minutter.
En match hvor næsten alt gik galt, men vi fik da manet oprykningsspøgelset grundigt i jorden. Efter femte runde er stillingen Odysseus 23, Øbro og Hvidovre 22, Valby 20,5, Damhus og Seksløberen 19,5, Lyngby-Virum 19 og i bunden BMS med 14,5 pts.

Steen S