Formandens beretning 27. marts 2017 Tilbage til forsiden


Flemming Petersen er død d. 4/12/2016 efter lang tids sygdom. Flemming var en hyggelig fyr, der passede fint ind i Damhus. Ære være hans minde.

Årets gang har man kunnet læse på nettet og i klubbladet. Tak til Bjørn Enemark for fint arbejde med begge dele. Her kommer så et kort resumé.

Vinterturneringen 2015/16
Der var 25 deltagere. Vinder af A-gruppen og klubmester blev Leif Macussen med 4 point, nr. 2 blev Nikolaj O'hayv med 3½, nr. 3-5 blev Gisli Hardarson, Leif Jensen og Steen Schousboe med 3. B-gruppen blev vundet af Knud Erik Helleshøj med 5 point, nr. 2-3 blev Peter Sumberg og Flemming Bruun. C-gruppen vandt Søren Hansen, nr. 2 blev Ernst M. Hansen, og Bjørn Gemzøe blev nr. 3. Klubmesteren spillede 31. maj simultan mod klubbens medlemmer.

Vinterturneringen 2016/17
Der var 27 deltagere. Vinder af A-gruppen og klubmester blev Nikolaj O'hayv med 5½. Toer blev Jørgen H. G. Hansen med 4½, Steen Schousboe kan også nå 4½. B-gruppen blev vundet af Hovhannes Tutundjan, Felix Rosenhagen, Peter Sumberg, og Flemming Bruun, alle med 4 point. De må dele præmierne mellem sig. C-gruppen blev vundet af Zoran Wisal, Knud Erik Helleshøj og kassereren, alle med 5 point. Jens Hviid har 4½. Vi forventer, at klubmesteren spiller simultan mod klubbens medlemmer. Det er en tradition.

Vestvold 2016
Turneringen blev spillet i Brøndbys lokaler. Vi havde denne gang fået Hvidovre med. De stillede med to hold. Brøndby stillede med fire hold og Damhus med tre. Hvidovre vandt A-gruppen og Damhus blev 2. I B-gruppen fik Damhus en første- og en tredjeplads. I 2017 bliver turneringen spillet i Hvidovres lokaler i april.

Forårslyn 2016
Der var 7 deltagere. Nikolaj O'hayv blev nr. 1, Jørgen H. G. Hansen nr. 2 og Knud Erik Helleshøj nr. 3.

Forårsturneringen 2016
Der var 18 deltagere. Der blev tre vindere: Hovhannes Tutundjan, Johnny W. Andersen og Murat Seyhan med 6 point. C-gruppen blev vundet af Peter Sumberg og Flemming Bruun. Zoran Wisal vandt D-gruppen.

Sommerafslutningen
22 eller 24 havde tilmeldt sig. En tosse havde tilmeldt to personer. Der blev spist smørrebrød, der var øl og snaps. Der blev quizzet og lynet, uddelt præmier og hygget.

Sommerskak
I alt 16 deltagere deltog i sommerens løb. Bestyrelsen havde delt tirsdagene imellem sig. Turneringen blev vundet i fin stil af Knud Erik Helleshøj. Toer blev Jørgen H. G. Hansen og Johnny Smidt blev nr. 3.

Efterårslyn over to tirsdage
Med 10 og 12 deltagere. Morten Møller Hansen blev en suveræn vinder, Morten afgav kun to halve point på de to dage.

Den årlige kamp ur-kamp mod Hvidovre
Denne gang hos os. Jeg havde forventet vi på hjemmebane kunne vinde, men desværre så tabte vi 10-6. I den samlede stilling til uret fører Hvidovre nu med 16  11.

EMT 2016
Det blev til 18 deltagere, den øverste gruppe 8-mands og så en 10-mandsgruppe som Monrad. Steffen Petersen måtte trække sig på grund af sygdom fra A-gruppen. Kurt Klifort vandt A-gruppen, Nikolaj O'hayv blev nr. 2 og Knud Højgaard nr. 3. De tre vindere gik ubesejret igennem turneringen. B-gruppen blev vundet af Bjarne Henriksen, Nørrebro med Sten Bauers, Felix Rosenhagen og Bjørn Enemark på de næste pladser. Jeg vil gerne rose Felix for en fin turnering.

Holdturneringen 2016/17
Det blev til to otte-mands hold og et fire-mands hold. 3. holdet blev nr. 3 i sin gruppe. Vores førstehold var nu i mesterrækken og havde kun et mål at blive i rækken. Så det var med nogle bekymrede miner at holdet førte gruppen efter 4. runde. I femte runde blev Morten syg på dagen, og hen under aften fik jeg en opringning fra Søren Boeck Petersen. Søren var i Portugal, og hans telefon havde lige fortalt ham, at han skulle spille holdkamp. Johnny W. Andersen og Gisli Hardarson sprang til med kort varsel. Gisli fik 1 af de 1½ vi fik. Tak til Johnny og Gisli for med så kort varsel at træde til. Før sidste runde blev der talt om hvor mange point, der skulle til for at blive gruppen. Benny mente, at der skulle fire til for at blive i Mesterrækken. På papiret stillede vi med et væsentlig stærkere hold end Lyngby Virum, og Vi fik forholdsvis hurtigt 2½ og Flemming Bruun stod godt på 8. brættet. Birger og Steen tager remis, så det hele er op til Flemming, til sidst var der så mange ugler, at man skulle kæmpe sig frem for at se slutningen. I tidsnøden spillede Flemming et ukorrekt træk og så var det slut. Benny fik desværre ret. Vi har i dette års holdkamp været uheldig. Med en score på næsten 50 % burde der være nok til at blive i rækken. Så jeg vil som så mange andre give samfundet skylden for nedrykningen.
Andetholdet stod til at slutte på andenpladsen. Med et forspring på 3½ ned til nr. 3 i gruppen. Men det endte med en fjerdeplads, trods det at de fik 3½ mod det suveræne tophold Caissa Gladsaxe. Jeg vil nævne Nikolaj O'hayv, der med sine 1831 spillede remis med en 2163-mand. Også i Leif Jensen parti var der en overvægt på 300 rating point i modstanderen favør, men Leif lod sig ikke dupere og fik et sikkert halvt.

Juleafslutning
28 tilmeldte. Eigil Asanta meldte sig til allerede i oktober måned. Her havde tossen også været på spil, og det fik Bjørn Enemark i blækhuset. Sten Bauers leverede quizzen, og formanden kom med en liste til notering af skakresultater. Det var ikke en lettelse, tvært imod. Men der blev udråbt et samlet vinderhold.

Nytårslyn
Der var 10 deltagere. Bent Kølvig vandt samtlige partier, Johnny Smidt blev nr. 2 og Knud Erik Helleshøj nr. 3.

Foredrag ved Steen Schousboe
Steen holdt et instruktivt foredrag med titlen "Hvide og sorte felter - strategiske overvejelser i åbningen".
I den forbindelse kan jeg fortælle, at jeg har modtaget en mail fra Carsten Høj, som tilbyder at komme ud en aften, give et foredrag og spille simultan.

Korte beskeder


Ungdom
Der er to drenge, som kommer kl. 18.00 på vores klubaftener og spiller skak. Ole Steffensen, Johnny Smidt og formanden spiller med dem.

Bestyrelsesmøder
Der har været tre stk. De to har I kunnet læse om på vores hjemmeside. Ved mødet i dag var der følgende punkter: Årets aktiviteter 2017/18

Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde i sæsonen

Ernst