Damhus I - K41 II: 5 - 2 13. december 2017 Tilbage til forsiden


Damhus 1 5 - 2 K41 II forv.
Søren Boeck Petersen 2206 - Daniel Kokholm 1890 0,13
Benny Roland Petersen 1971 1 - 0 Cornelius Maigaard Rubin 1735 0,20
Bent Kølvig 2083 - Karamtej Singh 1808 0,17
Hans Nielsen 1900 + - - Henning B. Sørensen (u.k.) 1805
Håkan Lane 1933 - Mogens Bengtsson 1735 0,24
Jens Akhøj Nielsen 1881 1 - 0 Bjarne Eiholt 1560 0,13
Birger Madsen 1823 - Lars Poulsen 1660 0,28
Steen Schousboe 1798 - Søren Skovsø Nielsen 1521 0,17
snit   1949 snit   1714 1,32
forventet   6,68 - 1,32


Tredie runde - førsteholdet hjemme mod SK 41

Af en eller anden grund var vi igen ikke istand til at indfri forventningerne indikeret ved de famøse styrketal. Sejr, javel, men ikke stor nok.
Således gik det, partierne nævnt i den rækkefølge de blev afsluttet:
Jeg spillede et fejlfrit parti, modstanderen dukkede ikke op. Dårlig stil, ingen forklaring. Jeg bad et par af hans holdkammerater om at kontakte manden, men da var det sikkert under alle omstændigheder for sent.
Kølvig var med som reserve og kom hurtigt efter åbningen til at stå fordelagtigt. Efter at han fik en springer plantet på f4 og modstanderen allerede havde byttet sin sortfeltede løber af, tænkte jeg det ville ende med et voldsomt kongeangreb og gevinst. Men da også damerne blev byttet af, var der ikke så meget at spille på jeg tror modstanderen var meget tilfreds med remis.
Flere vil allerede vide, at et super computerprogram har set dagens lys, angiveligt suverænt bedre end alle tidligere, AlphaZero hedder det. På 4 timer lærte den skide maskine sig selv at spille skak; men det er ikke det værste, den nåede også at forkaste diverse åbninger, så som fransk og Caro-Kann. Søren og jeg talte om det inden spilstart, men han fremturede og spillede alligevel sit franske... Da så modstanderen diverterede med en specialvariant, Reti-gambit lærte jeg den hed, måtte Søren nøjes med det halve point. På sin vis jo positivt med en ubrugelig åbning.
Jens' modstander valgte Caro-Kann, han har næppe været opdateret på ovennævnte breaking news. Det var Jens næppe heller selv, for ud over terrænovervægt var der ikke så meget på færde. Dvs lige indtil modstanderen bukkede en officer rent, og så var den ikke længere. Men altså ikke i sig selv noget bevis for Caro'ens fallit. Godt, at Jens kom på tavlen efter de indledende runders pointdelinger.
Benny kom op imod kamplysten modstander, som diverterede med Slavisk, dog var det ikke slavisk i den forstand, at d'herrer lirede en standardvariant af. Tværtimod fristes man til at sige. Benny medgik, at det en overgang var lidt uldent (eufemisme for tvivlsomt), men der var hele tiden praktiske og taktiske chancer. Og da sort besluttede sig for at angribe med kongen forrest som i de gode gamle dage, klappede fælden og Benny støvede ham brutalt af.
Håkan oparbejdede en fin stilling, først tålmodigt arbejde, så et fremstød på dronningefløjen på det helt rigtige tidspunkt, overlegen stilling, og en bonde røg også ned i foret. Tillige havde hvid en svækket kongestilling, så kun et spørgsmål om tid. Men jeg har Håkan mistænkt for at ville vinde i lige lovlig elegant stil, og for at undgå mat i bunden måtte bonden gives tilbage, så var det parti også remis.
Steen oparbejdede med sin fine f4-åbning aftenens mest overbevisende gevinststilling. Det er svært at beskrive, andet end at modstanderen længe holdt sig bag tredie revle, mens Steen hobede sine styrker op til et brutalt overfald (læs matsætning) på den sorte konge. Flere gode fortsættelser blev fravalgt, der blev byttet af og af, og sorts konge kunne puste ud og sort i det hele taget ånde lettet op. Hm...
Birger spillede fint, stilrent og solidt, men efter min bedømmelse bragtes partiet aldrig ud over remisgrænsen, som hvis man skal tolke den nys afvigte London Chess Classic er virkelig bred (gab!) og så ender den slags jo som det må.
Benny og jeg filosoferede lidt over tilgangen mod hold, som på papiret er svagere end Damhus over hele linien: Partierne må i højere grad bringes i ubalance, lidt mere vildskab måske?! Kan vi prøve på det?
Kun tre gevinster var slet ikke godt nok: En var uden kamp, en var med en buk i en lige stilling, og Benny's var med held i sprøjten, og lige rigelig(!) ubalance.

Hans