Sommerafslutningen 8. juni 2018 Tilbage til forsiden


Vi var 22 til sommerafslutningen, hvor vi som sædvanlig indledte med 3 stk. smørrebrød, øl og snaps. Derefter blev vi opdelt i tre hold:

Hold I Hold II Hold III
Morten Birger Jørgen
Bjørn E Gisli Jan
Knud Erik Flemming Johan
Bjarne Felix Hovhannes
Jens Per Sten
Bjørn G Knud H Arshak

Vi spillede på skift to runder lynskak og en runde quiz:

Navn r1 r2 r3 Pts
1Hold I
II
3
III

quiz
6
12½
2Hold II
I
3
quiz
5
III
4
12
3Hold III
quiz
3
I

II
2

Så det blev hold I, der blev samlet vinder.

Sten havde igen sørget for en udfordrende quiz:

 1. Hvem var "Dick und Doof"
  Den ene blev født i Ulverston, Lancashire, i 1890, som Arthur Stanley Jefferson.

 2. Kunstnernavn
  Sir Richard Starkey MBE

 3. Hvem var den udkårne
  Prinsesse Olga af Grækenland og Danmark (1903-97) blev 1922 forlovet. En kiksfabrikant udviste "forhastet rettidig omhu" ved at hylde parret med en blikdåse med deres navne og portrætter. Men ak, forlovelsen gik hurtigt i stykker, og partiet med kiks blev trukket tilbage. De få eksemplarer, der var bragt i omsætning, er at betragte som store sjældenheder.

 4. Opfindelse
  Urformen, ca. 1928, havde en roterende skive med huller. Konstruktør: Paul G. Nipkow. Senere udgaver har ikke anden mekanik end dreje- og trykknapper til justering o.l.

 5. Person
  Som meget ung 1924-25 var hun ansat på Vimmerby Tidning som journalistelev og stik-i-rend-dreng m/k. Chefredaktøren fandt hende uimodståelig ...

 6. Dirigent
  DR UnderholdningsOrkestret blev aflivet i en sparerunde 2014, omend fortsat på frivillig basis. Teddy Petersen havde ofte dirigeret, men hvem var den gennemgående figur 1951 - 78. Navnet havde næppe noget med kemi at gøre.

 7. Teaterdirektør
  Spærretid, udgangsforbud m.v. medførte under besættelsestiden efterhånden umulige forhold for underholdningsbranchen. En teaterdirektør fandt på at opsætte revy kl. 7 morgen (!). Publikum mødte op festklædte en tid, men så blev det osse forbudt.

 8. By
  Der blev sat punktum for den indviklede østrigske arvefølgekrig 1748 med en traktat i byen Aix-la-chapelle. Hvad kalder vi den?

 9. Radiosender
  En rent reklamefinancieret station startede 1958 i Øresund - uden for dansk jurarækkevidde. Blandt de medvirkende: Ida og Bent From, Pedro Biker, Hannah Bjarnhof, Per Wiking, Simon Rosenbaum. Indregistrering: Panama, Libanon, Liechtenstein: Efter den dramatiske lukning 1962 blev A. Brask Thomsen frikendt for medvirken til den illegale fortsatte sending.

 10. Tivoli
  Hvor mange betalende gæster gik gennem Tivolis indgange i tiden 1 - 7 maj 1998. Der accepteres 20 % fejlskudSvarene på quizzen kan ses her