Formandens beretning 28. marts 2019 Tilbage til forsiden


Vestvold 2018 hos os
Brøndby kom med 3 hold, Hvidovre med 2 og Damhus med 5. Der var præmier til 3 grupper. I A-gruppen blev Brøndby I vinder og Hvidovre I nr. 2. B-gruppen vandtes af Damhus II og Brøndby II blev toer. Damhus IV vandt C-gruppen og Brøndby III blev nr. 2.

Forårslyn 2018
Der var 10 deltagere, som spillede alle-mod-alle. Hans vandt med 8½ af 9, Knud Erik blev nr. 2 med 8 point. Sponsor-præmierne var to bakker æg.

Forårsturneringen 2018
Turneringen samlede 19 deltagere + mr. Mox. Der var tre vindere, alle med 6 point: Felix, Jørgen H.G. og Ernst. C-gruppen blev vundet af Knud Erik, D-gruppen af Jens Hviid, begge med 4½ point.

Hvidovre-kampen
En stor tak til de 15 medlemmer af Hvidovre skakklub som mødte op til 2018 udgaven af Urmatchen. Der blev spillet mange interessante og spændende partier. Hvidovres holdkoordinator burde flove sig, da han ikke gjorde sig den ulejlighed at sende klubbens holdopstilling og antal. Det resulterede i, at 5 mand fra Damhus gik forgæves og ikke kom til at spille. Sådan behandler man ikke ens mangeårige venskabsklub.
Resultatet blev en sejr til Damhus på 10-5 så den samlede stilling er nu 18-16 til Damhus.
Vi ville ikke tage de bedste 15 af de fremmødte, så jeg prøvede at matche spillerne, så der var rimelighed i matcherne. Hvidovre har en stærk top og en svagere bund, mens vi har mere bredde, så helt kunne det ikke lykkes. Sammenlignet med sidste år, så var Damhus 20 ratingpoint stærkere i snit, mens Hvidovre var 35 ratingpoint svagere.
Hvidovres formand trak sig kort tid senere pga. manglende tid.
Nogle dage senere kom Jørn Brandt til mig med 5 flasker rødvin til de Damhus-spillere, som var mødt forgæves. En smuk gestus.

Simultan mod klubmesteren 2017-18 Bent Kølvig
Der var 14 modstandere til Bent. Meget imponerende gennemførte klubmesteren samtlige partier. Resultatet blev 8 vundne, 3 remis'er og 3 tab.

Sommerskak over 9 tirsdage
Over sommeren deltog i alt 17 spillere. De bedste tre aftener tæller. Hans vandt samlet, Knud Erik blev nr. 2 og Jørgen H.G. nr. 3.

Damhusmesterskabet 2018
Det blev kun til to grupper á 8 spillere. Hans vandt A-gruppen med 7 ud af 7. Anden- og tredjepladsen deltes af Steen Schousboe og Knud Højgaard, begge med 4½. B-gruppen blev vundet af Ernst med 5 point, Knud Erik blev toer med 4½, mens Arshak Felix delte tredjepladsen med 4 point.

Holdkamp 2018-19
Igen i år blev det til to hold på 8 mand og ét hold på 4 mand. Vores førstehold havde en god chance for oprykning i år mente bestyrelsen, hvilket også er sket og tillykke med det.
Andetholdet ville få det svært, det kan man godt sige de fik. Men mange gode enkeltmands-resultater. Ærgerligt, at formanden satte holdet efter en styrkeliste fra året før til andetholdets kamp mod Nørrebro.
Tredjeholdet er, som jeg husker det, altid havnet på en sidsteplads, men sådan bliver det ikke i år.

Vinterturneringen 2018-2019
Der var 26 deltagere, fordelt på tre grupper. I A-gruppen gik Steen Schousboe ubesejret igennem med 5 point, Nikolaj fik 4½, mens Leif Jensen og Johnny W. Andersen delte tredjepladsen med 5 point. Ernst vandt B-gruppen med 5 point, Hovhannes fik 4½ og Felix fik 4. C-gruppen havde 10 deltagere, som spillede Monrad. Jens Hviid og Knud Hornhaver delte første-/andenpladsen med 5 point, Tredje- og fjerdepladsen blev også delt: Arshak og vores nye mand Henrik Rosengreen fik begge 4½

Selskabelige afslutninger sommer og til jul
22 deltagere til sommerafslutningen. 25 deltagere til Juleafslutningen, og konceptet var det samme, smørrebrød og en lille en, samt Lynskak og Quiz. Alle er begyndt at deltage i løjerne, og jeg syntes det er rigtigt hyggeligt.

Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde i sæsonen 2018 og 19.

Også tak til vores Webmaster og bladskriver Enemark. Det ville nu være rart, hvis han for eftertiden får sat indkaldelsen til generalforsamling på nettet, inden han tager til Singapore.

Ernst