Lyn-GrandPrix Tilbage til forsiden


I sommerens løb har Bent Kølvig arrangeret Lyn-GrandPrix for de af klubbens medlemmer, som havde lyst til skak i feriesæsonen. Et flot initiativ!
Syv tirsdage, hvoraf de bedste fem resultater talte. Man kunne bare møde op og spille, forhåndstilmelding var ikke nødvendig. 13 af klubbens spillere tog mod dette tilbud og mødte op i mellem én og seks runder.
Hver spilleaften blev der spillet 5 partier på 2 x 15 min. Der var tidshandicap, ./- 5 minutter pr. gruppe i en opdeling A, B og C. Når en A-spiller mødte en C-spiller var urene således sat til henholdsvis 5 og 25 minutter. Hermed skulle alle have en chance. Flere af A-spillerne mente dog, at handicap-systemet var for hårdt mod dem.

Bjørn

Her følger nu Bent Kølvigs referat fra sidste runde:

LYN-GrandPrix sluttede med spændingen intakt til sidste runde. Alle favoritterne var mødt frem til sidste lynturnering, hvor netop de indbyrdes partiers udfald kunne afgøre placeringen ved ligestilling. Med 4 af 5 lykkedes det Knud Erik Helleshøj at sikre sig en turneringssejr og 10 GP-pts. Men Erik Johansens andenplads og 8 GP-pts. betød, at han kom på 30 GP-pts. og derved vandt LYN-GrandPrix 2006. Til lykke til den populære triumfator!
De to, der inden sidste turnering førte med hver 24 GP-pts. og derved havde de bedste udsigter, Ole Lindberg og Bjørn Gemzøe, fik desværre for dem kun en sejr hver i lynturnering 7, men med de deraf flydende 4 GP-pts. kom de på de næste pladser efter Erik Johansen. På den ærefulde andenplads finder vi så Ole Lindberg med 28 GP-pts., mens Bjørn Gemzøe må nøjes med tredjepræmien, da han ifølge reglerne var nødt til at droppe 2 pts. i den endelige opgørelse.
Uden for præmierækken kommer først og fremmest den sidste turneringsvinder, Knud Erik Helleshøj, der fik lige så mange GP-pts. som Gisli Hardarson. Der måtte korrektion til at bestemme rækkefølgen. Deres indbyrdes parti blev remis, og så blev det Knud Eriks turneringssejr, der blev udslagsgivende.
Ikke-præmietagerne må trøste sig med, at mange havde gjort gode erfaringer, og alle havde ære af at være med til at gennemføre arrangementet. Det var varmt, men man bevarede det gode humør. Og turneringen var præget af hygge og kammeratlig omgangstone. Tak for det, og tak til deltagerne for særdeles positiv holdning og fælles oprydning.

Bent Kølvig

RSK er placeringen på styrkelisten. Opdelingen i A-, B- og C-grupper blev foretaget af Bent Kølvig.
Måske A: over 1650, B: 1650 - 1500, C: under 1500. Hver spilleaften blev der tildelt GP-points,
10-8-6-5-4-3-2-1 til 1.-8. pladsen.

Klik på billederne for at se dem i stort format Foto: Franz Henriksen