Dopingtest af DM 1. april 2013 Tilbage til forsiden


På DSU's hjemmeside har vi set:

Ligesom det var tilfældet i Kandidatturneringen i London, er DM nu også udtaget til dopingtest. Se mere på www.skak.dk . Som led i at blive optaget som olympisk disciplin har FIDE optrappet antallet af kontroller, og nu er det altså vores tur. Imidlertid er dopingtest en bekostelig affære, så Dansk Skak Union har af økonomiske grunde forhandlet med FIDE om antallet af dopingtest. Resultatet er blevet, at alle der mandag den 1. april vinder i 20 træk eller derunder, skal dopingtestes. Dansk Skak Union regner selvfølgelig ikke med, at nogen deltagere ved DM er dopet, men skulle der være en dopet spiller, regner DSU med 20-træks reglen af fange en eventuel synder.
Har man vundet i 20 træk eller derunder den 1. april, skal man senest 1 time efter partiet møde til dopingkontrol på stævnekontoret (lokale B10). Da FIDE kun har sendt en mandlig kontrollant, Dr. R. Anslirpa fra Italien, er de deltagende kvinder undtaget for dopingkontrol.

Jeg synes nu ikke, at det er klogt af DSU at advare folk på forhånd. Det skulle jo være nemt at komme ud over de 20 træk, selv om man har en formidabel stilling. Og hvad mon ligestillingsrådet siger til at friholde de kvindelige spillere?