Knud Erik Helleshøj er død 9. oktober 2020 Tilbage til forsidenDet er med vemod, at jeg må sige farvel til en god skakven på denne måde.
Meddelelsen om Knud Eriks bortgang har berørt mig dybt. og jeg vil savne de mange hyggestunder med opvarmningspartier med indlagte rygepauser suppleret med mange anekdoter fra hans mangeårige arbejdsliv blandt flere kendte personer.
Som ny i klubben var Knud Erik en af dem, som fik mig til at føle, at der hørte jeg til.
Han var utroligt vidende og nysgerrig om, hvad der rørte sig i samfundet, og han var altid klar til at øse af sin viden, hvis vi havde brug for et godt råd.

Ole Steffensen


Knud Erik voksede op i Kalundborg i et landsbyagtigt område af byen, hvor alle vidste alt om alle. Når han gik til slikmutter, så vidste hele området det. Som ung spillede han hockey og altså også skak. I den lokale skakklub blev han tidligt sat på holdet. I sin første kamp mødte han en ældre mand, som først nægtede at spille mod knægten. Det endte dog med, at de spillede og knægten vandt!
Han havde et afslappet forhold til penge. På et tidspunkt blev hans bil stjålet, men han fik ingen erstatning, for nøglen havde siddet i. Det tog han helt roligt. Jeg husker også, at Knud Erik på et tidspunkt skulle rejse og bad mig om at passe på en større sum penge. "Og de må hellere være der når jeg kommer tilbage, ellers sender jeg nogen efter dig".
Han har arbejdet hos Mærsk og havde stor respekt for stedets ånd. Senere arbejdede han som taxichauffør. Det gav stof til mange anekdoter.Erik Johansen spiller privat mod Knud Erik. Bjørn Gemzøe har lavet skiltene.

Bjørn GemzøeTirsdag 6. oktober var det et dårligt vejr og Ernst ringede til Knud Erik for at høre, om han kunne få et lift til klubben. Men Knud Erik tog ikke telefonen. Dagen efter ringede hans søster til Ernst og fortalte, at Knud Erik var død, 78 år gammel.
Knud Erik kom til Rødovre Skakklub i 2003 sammen med Erik Johansen. De havde begge spillet flere år i Vanløse Skakklub, men mente at miljøet i Rødovre passede dem bedre. Men i 2009 blev de to klubber så minsandten slået sammen. Det blev der grint en del af.


Knud Erik Helleshøj, 2007

Her ses han i en simultan mod Bent Kølvig, hvor han tabte efter 67 træk, det sidste parti som blev færdigt. Stilingen var helt lige til 54. træk, men Bents slutspilsteknik var bedre end Knud Eriks.
Selv om Erik Johansen senere forlod klubben, så fortsatte Knud Erik som medlem til sin død. Han havde tidligere været taxichauffør og havde mange morsomme beretninger fra den tid. I det hele taget elskede han fortælle anekdoter, mange af dem selvoplevede.
Skakmæssigt lå han midt i feltet i klubben med en utraditionel spillestil. Hans åbninger var ofte meget farlige, hvis man kom ind i hans varianter. Men jeg tror nu, at de fleste var usunde ved korrekt modspil. Han deltog flittigt i klubbens turneringer, også i de mere uformelle, så som nytårslyn og sommerskak.Knud Erik ved jubilæumsfesten i 2008

Bjørn Enemark